Χταποδάκι φούρνου με δροσερή σαλάτα φασολιών
Υλικά
Για το χταπόδι
1.700 γρ χταπόδι ελαφρά ξεπαγωμένο
4 φύλλα δάφηνς
100 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σαλάτα Πιαζ
100 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
5 γρ. κύμινο
25 γρ. πράσινη πιπεριά
25 γρ. κόκκινη πιπεριά
20 γρ. κόλιαδρος ψιλοκομμένος
1 κ.γ. σκορδομαϊντανός
10 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
ξύσμα & χυμός 1 πορτοκαλιού
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
Βήματα
Βράζουμε τα φασόλια με τα φύλλα δάφνης και κρυώνουμε καλά. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τα φασόλια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαριναριστούν. Βάζουμε το χταπόδι σε ένα gastronome, προσθέτουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με φύλλα δάφνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μια ώρα.
Σερβίρουμε τη σαλάτα μας μαζί με το χταπόδι από πάνω.