Χταπόδι βραστό
Προτείνεται για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή
Υλικά
1 χταπόδι μέτριο
2 φλ. νερό
¼ φλ. μαυροδάφνη
¼ φλ. ξίδι κόκκινο από σταφύλια
2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά από την αρχή μαζί , μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα περίπου.
Όταν το χταπόδι μας μαλακώσει βάζουμε ½ φλιτζάνι ζωμό από αυτόν που βράζαμε και ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μπλέντερ και περιχύνουμε το χταπόδι μας.