Χταπόδι κρασάτο λευκό με κοχύλες
1 χταπόδι
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 κ.γ. μπαχάρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ ματσάκι άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Πιπέρι
Αλάτι
Ζεστό νερό
500 γρ. ζυμαρικά
Βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί ½ ποτήρι λευκό κρασί και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.Καθαρίζουμε την κατσαρόλα μας και βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο τα πλοκάμια του χταποδιού και την κουκούλα του κομμένη σε κομμάτια. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο τα μπαχαρικά, την μουστάρδα, το πιπέρι, το αλάτι, ίσως χρειαστεί και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 15-25 λεπτά να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι μας.Τα τελευταία πέντε λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο.
Βράζουμε τις κοχύλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και αφού είναι έτοιμες τις γυρνάμε μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι και ανακατεύουμε καλά.