Χταπόδι με ελιές και βαλσάμικο
Υλικά
1 χταπόδι μέτριο
½ ποτήρι κρασί
δάφνη – ρίγανη
ελιές χωρίς το κουκούτσι (πράσινες ή μαύρες)
λιαστές ντομάτες
ελαιόλαδο
ξύδι βαλσάμικο
δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
Βήματα
Ψήνουμε το χταπόδι με το κρασί για μισή ώρα περίπου σε σιγανή φωτιά, ρίχνουμε μαζί τη δάφνη και τη ρίγανη. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε τις ελιές και τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε για λίγο με κλειστό καπάκι και ύστερα σερβίρουμε.