espa

Χταπόδι με θυμάρι, εστραγκόν και κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

50 γρ. ελαιόλαδο

1 κλωνάρι θυμάρι

100 γρ. ντομάτα τριμμένη

80 γρ. ντοματίνια

500 γρ. βρασμένο μακαρονάκι κοφτό

30 γρ. ζωμός θαλασσινών

10 γρ. εστραγκόν

½ κ.γ. ξύσμα λάιμ

50 γρ. βούτυρο

10 γρ. λευκό ξηρό κρασί

50 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πρέζα μπούκοβο

1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Βήματα

Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι, το τοποθετούμε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο και το θυμάρι και το ψήνουμε στους 180°C στο φούρνο για μια ώρα. Εναλλακτικά, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 200 γρ. λευκό κρασί, θυμάρι και 1 φύλλο δάφνης. Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά. Όταν μαλακώσει και είναι έτοιμο, το κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπούκοβο και προσθέτουμε τα ντοματίνια. Σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τον ζωμό, την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το εστραγκόν. Προσθέτουμε το μακαρονάκι, ανακατεύουμε καλά και τελειώνουμε με το βούτυρο, το ξύσμα λάιμ και το μαϊντανό.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.