Χταποδόρυζο
1 κιλό χταπόδι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
½ κιλό ρύζι καρολίνα
½ ποτήρι κρασί κόκκινο
½ ποτήρι ούζο
½ ματσάκι άνηθο
1 δαφνόφυλλο
αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το χταπόδι μας σε ροδέλες χοντρούτσικες και τσιγαρίζουμε µε το ελαιόλαδο και αφού αλλάξει χρώμα προσθέτουμε και τα κρεµµύδια και το σκόρδο. Αφού πάρουν µμερικές βράσεις σβήνουμε με κρασί και μετά από 3-4 λεπτά με ούζο και έπειτα το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μία ώρα περίπου. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα βραστό νερό και υπολογίζουμε το ζουμί να είναι 1 ½ λίτρο συνολικά. Όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να μαγειρευτεί ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσθέτουμε νεράκι αν χρειαστεί να ψηθεί λίγο ακόμη τρία λεπτά πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε και τον άνηθο. Το απομακρύνουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε µε µια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.